InAVate en het milieu

Wij streven ernaar het juiste evenwicht te vinden met als doel de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.

Experts op audiovisueel gebied

InAVate zet zich in om ‘duurzaam ondernemen’ in zijn concrete bedrijfsactiviteiten te integreren, met als doel de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. Wij streven er dan ook naar het juiste evenwicht te vinden tussen een financieel gezonde bedrijfsvoering en de sociale en ecologische aspecten.

 

Duurzame technologie

We kijken daarvoor dan ook kritisch naar onze bedrijfsactiviteiten. Wij leveren producten en diensten waarmee onze klanten het effect op het milieu kunnen beheren. Anders gezegd, we bieden onze klanten de mogelijkheid om milieuvriendelijk te ondernemen. Een milieuvriendelijke oplossing die InAVate biedt, is bijvoorbeeld het leveren en installeren van controlesystemen waarmee met één druk op de knop alle apparatuur binnen een gebouw uitgeschakeld wordt.

 

Minder papier

Papierverbruik is verantwoordelijk voor een groot deel van de belasting van het milieu. Om deze belasting tot een minimum te beperken, sturen we offertes en facturen zo veel mogelijk digitaal naar onze klanten. Ook het onnodig aanleggen van archieven anders dan digitaal en het overbodig printen van e-mails passen niet in ons beleid. Onderaan onze e-mail template is een voetnoot opgenomen om medewerkers en relaties van InAVate er aan te helpen herinneren dat het printen van e-mails gevolgen heeft voor het milieu.

 

Groene ICT

De servers van InAVate voor o.a. de website en e-mail verkeer zijn 100% klimaatneutraal. Om ook de generaties na ons te kunnen laten genieten van schone lucht en bosrijke gebieden, zorgen we ervoor dat alle CO2 uitstoot van ons serverpark op gepaste wijze wordt gecompenseerd. InAVate wordt steeds duurzamer, maar we zijn er nog lang niet.