InAVate is uw partner voor het adviseren, ontwerpen, leveren en onderhouden van de technische inrichting van uw vergaderruimte

N

Audiovisuele oplossingen

N

Afgestemd op uw behoefte

N

VCA gecertificeerd

Een professionele vergaderruimte begint bij een professionele inrichting

Vergaderen is een dagelijks onderdeel van uw team. Daarbij is het belangrijk om een professionele indruk achter te laten. Ongeacht met wie u de vergaderingen heeft – collega’s, opdrachtgevers of leveranciers. Tijdens de presentatie of vergadering wilt u zich niet druk maken over technische zaken, zoals de instellingen van het beeld en geluid of het draadloos presenteren van uw dia’s. 

 

InAVate is uw partner als het aankomt op de inrichting van uw vergaderruimte, waarbij techniek en akoestiek goed met elkaar samenwerken. Een vergaderruimte inrichten is meer dan het plaatsen van een grote tafel, stoelen en een scherm. Goed meubilair, goede techniek en goede automatisering zijn belangrijke onderdelen die mede bepalend zijn voor het succes van elk (online) gesprek dat in de vergaderruimte wordt gevoerd.

Website bottom (7)
Website bottom (25)

Vergaderruimte inrichten met audiovisuele oplossingen die aansluiten op uw behoeften

De inrichting van een vergaderruimte of presentatieruimte is erg belangrijk en wordt nog te vaak onderschat. Uw presentatie kan nog zo indrukwekkend zijn, als uw schermen of touchpanelen verouderd zijn en de geluidsinstallatie niet goed meer werkt, komt de boodschap niet professioneel over. Wij helpen u graag bij de professionele uitstraling naar verschillende partijen. Dat doen we met verschillende audiovisuele oplossingen. Denk daarbij aan geavanceerde touchpanelen, inbel mogelijkheden, de optie om uw presentatie draadloos te delen vanaf elk gewenst device of het opnemen en later terug kijken van de vergadering of presentatie om te evalueren. 

 

Om tot het gewenste resultaat te komen, brengen we eerst de behoeften in kaart. Wilt u in de vernieuwde vergaderruimte bijvoorbeeld hybride vergaderen, brainstormsessies organiseren met behulp van discussiesystemen of dient de vernieuwde vergaderruimte voor een ander belangrijk doel? Door alle wensen in kaart te brengen, wordt nog duidelijker waar uw nieuwe vergaderruimte aan moet voldoen. Op basis van uw wensen stellen wij een pakket op, waarmee wij uw vergaderruimte voorzien van de juiste audiovisuele middelen. Alles voor het achterlaten van een goede, professionele indruk.

Onze pijlers bij het inrichten van vergaderruimtes

Bij InAVate houden we drie belangrijke pijlers aan als het aankomt op een vergaderruimte inrichten. Besturing, video en audio zijn onze uitgangspunten. De pijler “besturing” staat in teken van bediening van de schermen, verlichting en geluidsinstallatie. Met een bedieningspaneel, tablet of touchscreen maken wij het eenvoudig om uw presentatie naar het scherm te streamen, de verlichting aan of uit te schakelen en het volume te reguleren. Het bedieningspaneel wordt naar wens voor u ingericht, zodat u met slechts één klik op de knop de juiste actie uitvoert.

 

Onder de pijler “video” vallen de verschillende displays waarop u uw beeld wil tonen. Met displays, interactieve displays en projectie van gerenommeerde merken komen uw presentaties het beste tot zijn recht. De laatste pijler, “audio“, draait om het geluid. Denk aan de geluidsinstallatie, maar ook omroepsystemen, microfoons, luidsprekers en versterkers. De juiste combinatie van besturing, video en audio maakt het inrichten van een vergaderruimte elke keer weer tot een groot succes.

Website bottom (3)

De indeling en inrichting van een vergaderruimte: een belangrijke factor

Heeft uw bedrijfspand meerdere vergaderruimtes die ingericht moeten worden? Dan is het goed om in beeld te brengen welke vergaderruimte voor welk doel ingezet dient te worden. Bij een formeel overleg is een rechte of u vorm vergadertafel een goede optie. Bij een informeel overleg voldoet een ovale vergadertafel of ronde tafel beter. De ronde vormen nodigen uit tot interactie en samenwerking. Als er gevoelige onderwerpen worden besproken, biedt een huiselijke sfeer de juiste sfeer. Stoelen en banken op lagere hoogte geven een vertrouwder gevoel. We zijn niet alleen uw partner in audiovisuele oplossingen, maar ook in maatwerk meubilair, waarbij we onze oplossingen op een zo stijlvolle manier kunnen integreren in de ruimte. 

 

Kijk ook naar de opstelling van de ruimte. Bij een presentatie gaat het vaak om het zenden van informatie, waarbij de theateropstelling een goede opstelling is. Het bedieningspaneel dient dan dicht bij het scherm geplaatst te worden. Bij een vergadering, waar samenwerking centraal staat, bieden ronde vormen een goede manier om verbondenheid en groepsgevoel te creëren. Een bedieningspaneel dat in de tafel is geïntegreerd, biedt voor alle aanwezigen de mogelijkheid om proactief deel te nemen aan de vergaderingen.

Marketing (5)

Vergaderruimte inrichting voor zowel bestaande als nieuw te bouwen vergaderruimte

Heeft u een bestaande vergaderruimte die opnieuw ingericht moet worden om te voldoen aan uw audiovisuele wensen en behoeften? Wij helpen u graag bij de audiovisuele inrichting van uw vergaderruimte. Op locatie kijken we naar de al aanwezige middelen. Denk aan de vloer, maar ook meubels, verlichting en andere zaken die invloed hebben op presentaties die u geeft in deze ruimtes en hoe deze overkomt op het (online) aanwezige publiek. Op basis van deze zaken stellen we een audiovisueel advies op om de vergaderruimte optimaal in te richten. 

 

Ook voor nieuw te bouwen vergaderruimtes kunt u rekenen op onze expertise. Op basis van bouwtekeningen denken we met u mee en adviseren we onder meer over de elektriciteitspunten, de opstelling van de ruimte en de plek waar de belangrijkste presentatie schermen geplaatst moeten worden. Daarbij spelen zaken als ramen, verlichting en materialen een belangrijke rol. Met onze jarenlange ervaring en expertise weten we wat goed werkt. We geven u bij nieuw te bouwen vergaderruimtes ook graag advies over materialen die bijdragen aan een betere akoestiek.

Dolby

Op maat gemaakt meubilair om de vergaderruimte te voorzien van de juiste sfeer

Schermen, stroompunten, geluidsinstallaties, een bedieningspaneel.. Het is allemaal vanzelfsprekend in een vergaderruimte. Net zo vanzelfsprekend zijn de kabels. Die wilt u graag uit het zicht houden. We denken graag mee over de mogelijkheden hoe op maat gemaakte meubels u van dienst kunnen zijn tijdens presentaties en vergaderingen.

Met onze meubellijn kunnen we ruimte bieden aan bekabeling en randapparatuur die niet gezien hoeven te worden. Denkt u bijvoorbeeld aan mooie wandmeubels of lezenaars geheel in de stijl van uw interieur. Of het leveren van een vergadertafel met ingebouwd bedieningspaneel of liftsysteem waarbij de monitor uit de tafel komt.

 

 

Een succesvolle (online) vergadering organiseren? Dit zijn onze tips

  • Wilt u draadloos presenteren? Zorg dat uw device is gekoppeld en zet de presentatie al klaar. Met een welkomende eerste dia kunt u dit al ruim van tevoren doen.
  • Test het beeld en geluid nog voordat de andere deelnemers aanwezig zijn. Tijdens uw presentatie wilt u zich niet druk maken over deze zaken.
  • Zorg dat de presentatie voor iedereen goed zichtbaar is. Een groot scherm in de vergaderruimte is wenselijk, maar het lettertype en de grootte ervan in uw slides zijn de bepalende factor om de boodschap goed over te brengen.
  • Bij lange vergaderingen is het raadzaam pauzes in te lassen. Zo blijven de aanwezigen geconcentreerd en blijft de productiviteit hoog.
  • Of het nu gaat om een formeel of informeel overleg, biedt de deelnemers de mogelijkheid tot interactie. Dit kan door middel van een whiteboard of flipover bord. Zorg ook voor voldoende stroompunten, mochten de aanwezigen hun laptop tijdens de presentatie van stroom willen voorzien.

Benieuwd wat een audiovisueel ingerichte vergaderruimte voor u kan betekenen?

Dit zeggen onze klanten