American School of The Hague

De American School of The Hague is gevestigd in Wassenaar en geeft basis- middelbaar en hoger onderwijs aan kinderen van 4 t/m 18 jaar. 23% van de leerlingen is van Amerikaanse afkomst en 12% zijn Nederlandse studenten. De overige 65% is verdeeld over nationaliteiten van andere komaf.

Een onderdeel van het brede lesprogramma wat wordt aangeboden is theater (drama) en muziek. Hiervoor is op de schoolcampus een groot theater te vinden om deze lessen en uitvoeringen te ondersteunen. De American School of The Hague wilde deze theaterproducties op hoog niveau gaan vastleggen en ook de mogelijkheid hebben om dit via het internet te gaan streamen (uitzenden).

In overleg met de klant hebben wij dit vraagstuk ingevuld door in het theater een Full HD PTZ (Pan Tilt Zoom) camera te plaatsen. Naast deze camera hebben we op meerdere posities in de zaal een aansluiting gemaakt om ook mobiele camera’s op aan te kunnen sluiten. In de regieruimte is een professionele mobiele videomixer geplaatst om de verschillende beelden netjes in elkaar over te laten lopen en eventueel extra elementen aan de videobeelden toe te kunnen voegen. Uiteraard is er ook een communicatiesysteem voorzien waardoor de regisseur met de mensen op de vloer kan communiceren tijdens producties. De PTZ camera is met een bedieningstableau te bedienen in de regieruimte. Zo kunnen er presets worden gemaakt van vooraf geselecteerde posities waardoor een draaiboek kan worden gevolgd om zo een zeer professionele productie vast te leggen.

Door middel van een HD video koppeling naar een locatie elders op de campus, kunnen de beelden vanuit het theater worden gedistribueerd over het internet, In 2012 mocht InAVate al een videoregistratie installatie realiseren bij deze klant. Deze beelden worden al jaren succesvol gedeeld op de website van de school. Nu kan er dus via het reeds aanwezige systeem, ook de beelden van het theater worden uitgezonden.