Coca-Cola European Partners

Coca-Cola Nederland is in oktober van 2018 verhuist naar zijn nieuwe hoofdkantoor aan de Marten Meesweg in Rotterdam. Het Nederlandse hoofdkantoor huisde sinds 2000 aan de Watermanweg naast woonwinkelcentrum Alexandrium, vlakbij het nieuwe kantoor. In 2015, drie jaar voor het aflopen van de huur, begon er al een analyse van de nieuwe huisvestingsbehoefte.

Veel van de medewerkers bij Coca-Cola in Nederland zijn vaak op weg naar hun klanten. Het grote aandeel vertegenwoordigers die dagelijks op pad zijn maakte de intensivering van het ruimte gebruik mogelijk. Flexibilisering van de werkplekken leidde tot een kleinere ruimtevraag. Er bleek een minder grote behoefte aan kantoorruimte te zijn, namelijk 4.000 m2. Dat is een kwart minder dan de oude situatie maar wel met iets meer medewerkers.

De werkplekverdeling toont de flexibilisering. Het kantoor heeft honderd zogeheten ‘residentplekken’ voor degene die langer dan zes uur aan een bureau zitten. Het aantal zogeheten ‘agile plekken’ om een uurtje aan te zitten, ging van nul naar ongeveer 250. Een derde type werkplek, campus mobile, vormt de middenweg. Hier mag je maximaal vier uur zitten.

Al ruim een jaar voor de daadwerkelijke verhuizing heeft Coca-Cola InAVate audio & video solutions gevraagd mee te denken over de audiovisuele invulling van hun nieuwe huisvesting. Op de 8e, 9e en 10e verdieping zijn er meerdere vergaderruimtes ingericht met Cisco videoconference apparatuur zodat men ook over grotere afstanden met elkaar eenvoudig kan communiceren. Maar ook de loungebar is voorzien van een geluidsinstallatie met o.a. spraakversterking, internet radio en de mogelijkheid tot het afspelen van Spotify. Voor de gamers bij Coca-Cola is er een Fanta Playroom gerealiseerd met superieur geluid en een 4K beeldscherm.

De begane grond is een zone met vergaderfaciliteiten en een experience center. Geheel voorzien van de meest recente audiovisuele inrichting. Draadloos presenteren, videoconference functionaliteit, IPTV, projectoren weggewerkt in het plafond, aansturing van verlichting en zonwering etc. Alles kan eenvoudig en volledig geautomatiseerd worden bediend middels een touchpaneel. D.m.v. één druk op een knop, zakt het projectiescherm naar beneden, gaat de projector en het apparatuur rack aan etc. etc.

De verschillende ruimtes kunnen apart worden gebruikt, maar bij grote groepen kunnen de ruimtes gecombineerd worden waardoor er één grote zaal ontstaat. De apparatuur van de verschillende zalen gaat op dat moment samenwerken waardoor bijvoorbeeld de luidsprekers ineens een andere functie krijgen en zorgen voor de perfecte audiovisuele ervaring voor de grote zaalopstelling.

Alle vergaderruimtes zijn voorzien van een ruimte reserveersysteem. Bij de entree van de ruimte hangt een paneel waarop de beschikbaarheid van de ruimte af te lezen is. Het ruimte reserveersysteem maakt het reserveren van een vergaderruimte of ander publiek te gebruiken ruimte zeer eenvoudig. Een ruimte is ad-hoc te boeken op het paneel zelf of via de Outlook omgeving. Op deze manier kunnen ruimtes effectief worden gebruikt, worden frustraties en interrupties voorkomen en achteraf kunnen ook statische gegevens worden opgehaald zoals bijvoorbeeld: op welke dagen van de week wordt de ruimte het meest gebruikt of welke ruimtes worden vaak gebruikt en welke niet.

Ook is er in diversen ruimtes IPTV voorzien. Overal waar er netwerk bekabeling aanwezig is, kan er TV worden aangeboden. Centraal kan er worden bepaald door de ICT afdeling welke zenders er in welke ruimte mogen worden bekeken. Zo kan alles worden geblokkeerd, één specifieke zender of alle zenders worden vrijgegeven.   

Tijdens een nieuwbouw project komt er heel veel af op de klant. De audiovisuele inrichting is daar maar een heel klein deel van. InAVate staat bekend om het nakomen van afspraken en doen wat er wordt beloofd. Ook op dit project is dit als zeer prettig ervaren.

Een zeer mooi project waarvan het eindresultaat er zeker mag zijn! Wij bedanken Coca-Cola voor de goede en fijne samenwerking en wensen ze veel succes met hun nieuwe installaties en hun nieuwe huisvesting!