De Bron top

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) De Bron

Live stream installatie voor GKV De Bron Berkel en Rodenrijs

 

Al jaren is InAVate audio & video solutions de vaste AV partner bij GKV De Bron in Berkel en Rodenrijs. Ruim 11 jaar geleden heeft InAVate al een mooie kerk TV installatie mogen realiseren welke destijds modern was. Destijds, want vandaag de dag is er veel veranderd op het gebied van kerk TV. De oude installatie had nog een 4:3 beeldverhouding en was hiermee niet meer up-to-date met de hedendaagse techniek.

 

Tussentijds heeft InAVate al wat andere aanpassingen aan de beeldinstallatie mogen doen, welke al voorbereidend waren op de overstap naar een moderne Full-HD oplossing. De beamers zijn al eerder vervangen voor haarscherpe Canon beamers en de ondersteunende schermen in de zaal hebben ook al eerder een update gehad naar een Full HD resolutie.

 

Nu de Corona- crisis op kerkelijk gebied veel te weeg heeft gebracht werd de vraag naar een scherpere stream oplossing in snel tempo groter. Door snel handelen van InAVate en GKV De Bron hebben we een goed passende oplossing kunnen aanbieden welke gebruik maakt van de reeds vervangen Full HD oplossing en de oude 4:3 installatie vervangt.

 

De installatie van het nieuwe systeem heeft dan ook snel plaats kunnen vinden. GKV De Bron heeft een prachtige camera/stream oplossing gekregen met maar liefst drie Full HD PTZ camera’s, meerdere meekijkschermen voor onder andere de predikant, organist en de nevenzalen. InAVate heeft voor het streamen van de beelden twéé krachtige streamers mogen plaatsen waarmee het mogelijk is om naar wel 4 online omgevingen te streamen, de diensten zullen zelfs te volgen zijn op de lokale TV!

 

Een zeer uitgebreide installatie welke ondanks zijn complexheid eenvoudig en overzichtelijk te bedienen is. De camera’s kunnen in elke gewenste positie worden gebracht door middel van een joystick. Om het werken makkelijker te maken is het mogelijk om per camera ruim 250 presets op te slaan waardoor de bediening veel sneller wordt. De beelden kunnen worden bewerkt/gemixt met een krachtige Roland video mixer, de mixer geeft tal van mogelijkheden, er kunnen beelden worden samen gevoegd, picture in picture situaties worden gemaakt, en zelfs professionele ondertitels worden gegenereerd waardoor elke spreker netjes wordt aangekondigd.

 

Wederom een mooi project welke InAVate Audio & Video Solutions heeft mogen realiseren voor GKV De Bron. Een klant waar InAVate al sinds jaar en dag een uitstekend goede relatie mee heeft. We kijken dan ook uit naar verdere samenwerkingen in de toekomst, en wensen GKV De Bron veel (kijk) plezier met deze prachtige installatie!

De Bron bottom 1
De Bron bottom 2
De Bron bottom 3