Markt- en Oldtimerdag in De Bilt

Ook dit jaar heeft InAVate de Markt- en Oldtimerdag in de Bilt gesponsord. De organisatie van deze dag zet zich in voor 3 goede doelen.

 

Wijkgebouw in een buitenwijk van Bogotá in Colombia: In Los Alpes, een buitenwijk in Bogotá, Colombia wonen veel gezinnen met jonge kinderen die vaak geen toegang hebben tot goed voedsel en onderwijs. Voor deze kinderen wordt een wijkgebouw gebouwd. De kinderen worden hier dan dagelijks na school opgevangen rond de lunchtijd. De kinderen krijgen dan een goede voedzame maaltijd, daarna hebben ze een rustmoment (letterlijk slapen, omdat de thuissituatie dat niet altijd toelaat) en vervolgens ondersteuning in onderwijs (bijscholing). Er is ook aandacht voor normen en waarden. Voor de bouw van dit wijkgebouw gaan we ons inzetten op de Marktdag.

 

Medische apparatuur voor de medische post kinderhuis in Bhairahawa in Nepal: In het kinderhuis wordt de kinderen liefde, een veilige omgeving, onderdak en voeding geboden en binnen de school krijgen zij onderwijs. Renata van Vulpen: “Maar naar ons idee hoort er nog een andere basisbehoefte bij, namelijk de toegang tot goede gezondheidszorg. Particuliere ziekenhuizen zijn voor de meeste mensen niet te betalen en daarmee zijn zij aangewezen op lokale medicijnmannen of op het ziekenhuis in Kathmandu dat 8 uur reizen met de bus betekent. Van overheidswege zijn er ziekenhuizen gebouwd, in de praktijk blijkt echter dat verplegend en medisch personeel veelal afwezig is om in particuliere klinieken te werken en zo extra te kunnen verdienen. Wij willen de gezondheidszorg dichter bij de mensen brengen door een ‘sociaal medisch centrum’ te bouwen in Bhairahawa. Hier zal goede medische zorg geboden worden, toegankelijk voor iedereen”. Een ambitieus maar prachtig plan waarvoor de eerste stappen nu zijn gezet. Voor de aanschaf van de noodzakelijke apparatuur gaan we ons inzetten op de Marktdag

 

Klaslokaal voor en school Nkhoma in Malawi: Het dorp Nkhoma, ligt in één van de armste landen ter wereld. Goed onderwijs kan niet gegeven worden zonder de juiste faciliteiten. Denk hierbij aan ruime klaslokalen voorzien van stromend water en elektriciteit. Hygiëne op school is erg belangrijk, zeker in Afrikaanse landen als Malawi. Malawi heeft onvoldoende regeringsscholen en de kwaliteit van het onderwijs is slecht. Dit komt mede door de vele (150-200) aantal leerlingen per klas, gebrek aan schoolmaterialen en goede onderwijzers. De school in Nkhoma is hard toe aan een nieuw klaslokaal. Voor de bouw van een nieuw klaslokaal gaan we ons inzetten op de Marktdag.