Mizuno top

Mizuno Corporation EMEA

Onlangs heeft het Japanse sportmerk Mizuno haar Benelux hoofdkantoor gevestigd op bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. Het merk, vooral bekend van sportschoenen, wil uitbreiden binnen Europa en mikken nu ook op atletiek, golf, voetbal, judo en specifieke zaalsporten zoals volley- en handbal. Het nieuwe pand van 2.344 vierkante meter moest grondig worden gerenoveerd. Naast werkplekken, moesten er ook vergaderruimtes, een showroom, een sportcafé en een boardroom worden voorzien van audiovisuele oplossingen. Mizuno heeft InAVate audio & video solutions gevraagd hierin mee te denken en te adviseren.

De wens vanuit Mizuno was duidelijk; ‘De afwerking moet perfect zijn’. We hebben dan ook in samenwerking met de meubelmaker gekeken naar oplossingen waarbij de techniek zo veel mogelijk op ging in het meubilair. Dit alles was een flinke uitdaging, de installaties zijn zeer uitgebreid.

De twéé ruimtes die er uitspringen zijn de Boardroom en het zogeheten ‘sportcafé’. In beide ruimtes is er gekozen voor een videowall oplossing. De videowalls hebben beide een beelddiagonaal van 110 inch (280 cm). Naast de videowall zijn is er ook voor gekozen om 2 schermen halverwege de ruimtes te plaatsen, waardoor het makkelijker is om ook hier de presentatie goed te kunnen volgen.

Voor het geluid is er gekozen voor installaties van Audac. De Boardroom is voorzien van nette verzonken plafondspeakers en een weggewerkte sub woofer voor wat extra vermogen. De showroom heeft een grotere installatie met genoeg vermogen om de presentatie kracht bij te geven. Naarst presentatie geluid kan er ook gebruik worden gemaakt van draadloze microfoons.

Voor de bediening van de installaties is er gekozen voor een op maat geprogrammeerd touchpaneel. Via de bedienpanelen is het mogelijk om alle apparatuur aan te sturen. Volumes kunnen worden geregeld, bronkeuze kan worden gedaan, en de versterkers worden aan- en uit geschakeld.

Tijdens een nieuwbouw project komt er heel veel af op de klant. De audiovisuele inrichting is daar maar een heel klein deel van. InAVate staat bekend om het nakomen van afspraken en doen wat er wordt beloofd. Ook op dit project is dit als zeer prettig ervaren.

Een zeer mooi project waarvan het eindresultaat er zeker mag zijn! InAVate wenst Mizuno veel succes met hun nieuwe installaties en hun nieuwe huisvesting!

Mizuno bottom 3
Mizuno bottom 2
Mizuno bottom 1