Sony Computer Entertainment Europe

Bij Sony Computer Entertainment Europe, bekend van onder andere de Playstation 4, zijn ze er voor de spelers. Sinds 1995 hebben zij ongelofelijke ervaringen, fantastische avonturen en een cast van duizenden bij gamers over de hele wereld thuis gebracht – en hebben ze spelers de wereld in gestuurd met complete universums in hun handen.

Nu banen zij zich een pad naar de toekomst van entertainmentsystemen, games en applicaties met PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Ze verbinden spelers met zichzelf en met elkaar via diensten zoals PlaySation Plus en PlayStation Network.

Binnen Sony Computer Entertainment was men op zoek naar goed werkende en eenvoudig te bedienen presentatie middelen. De aanwezige oplossingen in twee vergaderruimtes voldeden niet en liet hen op de meest cruciale momenten in de steek. De opdracht voor InAVate was dan ook om de twee vergaderruimtes in te richten naar de standaard van vandaag die betrouwbaar is en zeer laagdrempelig in gebruik.

Beide ruimtes zijn gestandaardiseerd. Dus de ruimte op de eerste verdieping is qua aansluitmogelijkheden en bedieningsgemak exact gelijk als op de begane grond. Zo is er gekozen voor de Barco Clickshare oplossing om elke willekeurige laptop te kunnen presenteren middels de full HD projectie. Middels Barco Clickshare kan men met één druk op de knop draadloos de beelden van een laptop, tablet of telefoon delen op het grote scherm. Daarnaast is er een vaste HDMI aansluiting en een bedieningspaneel in de vergadertafel gerealiseerd. Zo kan men terwijl ze aan de tafel zitten, de projector aanzetten en het scherm laten zakken. Tegelijkertijd wordt de versterker ingeschakeld en naar de juiste instelling geschakeld zodat men in 5.1 surround sound o.a. de PlayStation kunnen weergeven en zo de laatste games kunnen presenteren. Uiteraard kan vanaf deze positie ook het geluid harder en zachter worden gezet.

De klant is zeer positief en geeft aan dat de opdracht meer dan geslaagd is. Eindelijk kunnen zij weer probleemloos en op het gebied van bedieningsgemak zeer eenvoudig presenteren.