TOPdesk top

TOPdesk Nederland BV

TOPdesk is twintig jaar geleden opgericht in Delft door twee studenten die een verschil wilden maken. Hun doel was om anderen te helpen met het verbeteren van hun dienstverlening – met software die simpel en eenvoudig is in gebruik. Inmiddels is het bedrijf gegroeid: van twee werknemers naar zevenhonderd, van een klein kantoor naar vestigingen in tien landen.

Begin 2018 heeft InAVate het nieuwe pand aan de Westlandweg in Delft al mogen voorzien van mooie AV oplossingen in ruim 20 ruimtes. Het resterende onderdeel, het kloppend hart van het pand; De gigantische trap over 4 verdiepingen liet nog even op zich wachten.

Na een uitgebreid adviestraject heeft InAVate afgelopen oktober de zogeheten ‘Staircase’, het Auditorium mogen opleveren. Het resultaat mag er zijn; een 165’’ (420 cm!) videowall, een uitgebreide audio installatie, een camera/stream installatie, een lichtinstallatie en diverse ondersteunende schermen.

Om alle bovengenoemde systemen naadloos samen te laten werken is er gekozen voor een stuursysteem van Extron. Met dit systeem kan door middel van een touchpaneel en een iPad de complete installatie eenvoudig worden bediend. Naast de éénvoud van het systeem hebben we de opmaak van de bedienpanelen ook nog eens geheel in de huisstijl van de klant gemaakt.

Naast de strakke 3 x 3 videowall heeft InAVate ook een AUDAC geluidsinstallatie mogen plaatsen. Gezien de lastige akoestiek en vormgeving van de ruimte is een goede installatie van groot belang. Met maar liefst 8 luidsprekers verdeeld in 3 zones is zowel de presentator als het presentatie geluid door de gehele ruimte perfect te verstaan. In goed overleg met de klant heeft InAVate besloten de installatie in de avonduren in te regelen, hiermee is de overlast van de werkzaamheden zo beperkt mogelijk gebleven voor de werknemers.

Om de presentator letterlijk ‘in het zonnetje te zetten’ heeft InAVate ook een (LED) lichtinstallatie mogen plaatsen. Met één druk op het wandpaneel kan de gewenste lichtstand worden opgeroepen.

Om ook de presentaties te volgen op de andere (buitenlandse) vestigingen is er gekozen voor een camera systeem waarmee gestreamd kan worden naar elk gewenst platform. Het camerasysteem is uiteraard ook gekoppeld aan het audio en video systeem zodat de presentatie beelden en geluiden ook op de stream te volgen zijn. Naast het meekijken op de stream worden de camerabeelden ook getoond op de videowall en ondersteunende schermen.

InAVate bedankt TOPdesk voor het gestelde vertrouwen, wij wensen TOPdesk dan ook nog vele jaren heel veel plezier van de installatie toe en kijken uit naar de verdere samenwerkingen!

TOPdesk bottom 1
TOPdesk bottom 2
TOPdesk bottom 3