Videoconferencing

Wij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden audiovisuele systemen voor iedere presentatiebehoefte en voor ieder budget.

Videoconferencing

Videocommunicatie is de manier voor het beleggen van vergaderingen tussen mensen die zich niet op dezelfde locatie bevinden. Met een videovergadering zijn mensen altijd binnen bereik, waar ze zich ook bevinden. Video conference wordt steeds populairder. Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlandse werknemer gemiddeld 3,5 uur per week vergadert. In totaal kost dit het Nederlandse bedrijfsleven 60 miljard euro per jaar. Met technieken zoals video conference is het mogelijk hier fors in te besparen en nog efficiënter samen te werken. De voordelen van video conference op een rij:

 

 • Kostenbesparing
  Uw experts of technici en uw in- en verkopers hoeven niet langer tijd te verspillen in hun auto, in files of op vliegvelden, om over alle verblijfskosten nog maar te zwijgen. Met één conference call bespaart u direct op benzine, reistijd, afschrijving van uw vervoermiddel en verblijfskosten. Weet u wat uw reiskosten zijn? Dan weet u wat u kunt besparen.
 • Hogere productiviteit
  Alle uren die niet meer worden besteed aan reizen komen nu beschikbaar voor andere zaken. Deze uren kunnen nu daadwerkelijk nuttig worden ingezet voor de organisatie, waardoor de totale productiviteit stijgt. Deze effectiviteit komt bovendien de balans tussen werk en privé ten goede.
 • Kortere responstijden
  Video conference geeft u de kans responstijden drastisch te verlagen. Bij calamiteiten kunnen technische specialisten door middel van een conference call direct op afstand diagnoses stellen en passende maatregelen nemen. Als zij op afstand kunnen inloggen op de apparatuur bij de klant, kan een probleem zelfs tijdens de conference call nog verholpen worden.
 • Optimaal benutten van resources
  Niet fysiek aanwezig, maar toch beschikbaar. Met video conference kunt u altijd een beroep doen op de sleutelpersonen in uw organisatie. U kunt ook met minder mensen meer advies verlenen aan uw klanten. Op elk gewenst moment kunnen uw klanten een conference call beleggen met uw consultants of betrekt u à la minute een expert bij uw vergadering.
 • Persoonlijk contact
  Non-verbale communicatie, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bepaalt tot wel 70% van de boodschap. De rol van lichaamstaal is cruciaal en juist dat is het sterke punt van video conference. Tijdens de conference call heeft u oogcontact en kunt u elkaars lichaamstaal lezen. De boodschap komt beter over en de communicatie verloopt dus efficiënter!
 • Live meekijken
  Met video conference kijkt u mee met de presentatie van uw gesprekspartner. Zelf toont u tijdens de conference call uw documenten en uw consultant kan ‘live’ meekijken op uw computer of naar zaken, gefilmd met een mobiele camera. Ondertussen licht u dit alles natuurlijk toe met handgebaren en ziet u aan de lichaamshouding en gezichtsuitdrukking dat uw gesprekspartner begrijpt wat u bedoelt.
 • Milieubewuste oplossing
  Introduceert u video conference in uw organisatie, dan vermindert u de reistijd van uw medewerkers enorm. Hierdoor vermindert u direct de CO2-uitstoot, waarvoor u als organisatie verantwoordelijk bent. Deze milieubewuste oplossing past geheel binnen het streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Contact

Bel mij terug

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid