Videoconferencing

Vergader eenvoudig op afstand door middel van videoconferencing

Videocommunicatie, ook wel videoconferencing genoemd, is de manier voor het organiseren van vergaderingen tussen mensen die zich niet op dezelfde locatie bevinden. Met een videovergadering zijn mensen altijd binnen bereik, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Videoconferencing wordt steeds populairder. Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlandse werknemer gemiddeld 3,5 uur per week vergadert. In totaal kost dit het Nederlandse bedrijfsleven 60 miljard euro per jaar. Met technieken zoals het plaatsen van een videoconference oplossing is het mogelijk hier fors in te besparen en nog efficiënter samen te werken. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van het plaatsen van een videoconference oplossing.

Bespaar kosten met videoconferencing

Uw medewerkers  hoeven niet langer tijd te verspillen in hun auto, in files of op vliegvelden, om over alle verblijfskosten nog maar te zwijgen. Met één conference call bespaart u direct op benzine, reistijd, afschrijving van uw vervoermiddel en verblijfskosten. Weet u wat uw reiskosten zijn? Dan weet u wat u kunt besparen door het plaatsen van een videoconference systeem.

Uw medewerkers behalen een hogere productiviteit

Alle uren die niet meer worden besteed aan reizen kunnen nu besteed worden aan andere zaken. Uw medewerkers kunnen zich nu bezighouden met hun eigenlijke taken, waardoor de totale productiviteit stijgt. Deze effectiviteit komt bovendien de balans tussen werk en privé ten goede. Dit voorkomt namelijk dat uw medewerkers onnodig moeten overwerken.

Onderneem direct actie door middel van videoconferencing

Het plaatsen van een systeem voor videoconference geeft u de kans responstijden drastisch te verlagen. Bij calamiteiten kunnen technische specialisten door middel van een conference call direct op afstand diagnoses stellen en passende maatregelen nemen. Op deze manier kunnen problemen snel worden opgelost.

Benut uw resources optimaal

Niet fysiek aanwezig, maar toch beschikbaar. Met videoconferencing kunt u altijd een beroep doen op de collega’s die u nodig heeft. U kunt zo met minder mensen meer advies verlenen aan uw klanten. Op elk gewenst moment kunnen uw klanten een conference call houden met uw consultants of betrekt u à la minute een expert bij uw vergadering.

Zie wat uw gesprekspartner bedoelt

Non-verbale communicatie, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bepaalt tot wel 70% van de boodschap. De rol van lichaamstaal is cruciaal en juist dat is het sterke punt van videoconferencing. Tijdens de conference call heeft u oogcontact en kunt u elkaars lichaamstaal lezen. De boodschap komt beter over en de communicatie verloopt dus efficiënter!

Kijk live mee tijdens bijvoorbeeld presentaties

Met videoconferencing kijkt u mee met de presentatie van uw gesprekspartner. Zelf toont u tijdens de conference call uw documenten en uw consultant kan ‘live’ meekijken op uw scherm of naar zaken die door u op dat moment gefilmd worden. Ondertussen licht u dit alles natuurlijk toe en ziet u aan de lichaamshouding en de gezichtsuitdrukking dat uw gesprekspartner uw verhaal op een goede manier volgt.

Kies voor een milieubewuste oplossing

Introduceert u videoconference in uw organisatie, dan vermindert u de reistijd van uw medewerkers enorm. Hierdoor vermindert u direct de CO2-uitstoot waarvoor u als organisatie verantwoordelijk bent. Deze milieubewuste oplossing past geheel binnen het streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat voor veel moderne bedrijven belangrijk is.

Laat ook een videoconference oplossing plaatsen!

Zoals u ziet hebben videoconference oplossingen veel voordelen. Wilt u ook van deze voordelen profiteren? Wij denken graag met u mee over een passende oplossing. Bel ons zodat wij u van een persoonlijk advies kunnen voorzien. U bereikt ons door te bellen naar 088-4447800.

Contact

Bel mij terug

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid