Videoconferencing

InAVate is uw partner voor het adviseren, ontwerpen, leveren en onderhouden van videoconferencing apparatuur

Videoconferencing: werk efficiënter, productiever, slimmer en veiliger

De tijd van dagelijks aanwezig zijn op kantoor is voorbij. Remote werken is de nieuwe norm. Deze vorm van hybride werken vraagt om de juiste oplossingen als het aankomt op vergaderen. Want verbondenheid en betrokkenheid met collega’s en andere partijen blijft essentieel bij digitaal samenwerken. Videoconferencing, ook wel video vergaderen genoemd, is dé manier om verschillende mensen, van personeel tot opdrachtgevers en klanten, met elkaar te laten vergaderen in één online omgeving. Met één video conference call bespaart u direct op benzine, reistijd, afschrijving van uw vervoermiddel en verblijfskosten. Microsoft Teams, Google Meet of een ander systeem? Dat maakt niet uit. InAVate realiseert video conferencing in kleine, middelgrote en grotere vergaderruimtes.

 

Voordelen van video conferencing:

  • Locatie onafhankelijk video vergaderen, waar ter wereld dan ook
  • Eenvoudig andere deelnemers laten inbellen
  • Draadloos uw laptop verbinden met het videoconference systeem
  • Het opnemen van online vergaderingen om later terug te kijken
  • Kleinere ecologische footprint omdat iedereen vanuit huis kan werken en dus geen vervoer voor woon-werkverkeer nodig is
  • Bij calamiteiten kunnen technische specialisten direct op afstand diagnoses stellen en passende maatregelen nemen
  • Software toe te passen bij onder meer Microsoft Teams en Google Meet
Marketing (32)
Bottom 2
Arbon Agenturen_r (3)

Videoconferencing: werk efficiënter, productiever, slimmer en veiliger

Er zijn tal van mogelijkheden om met anderen te communiceren. Echter, niet elke vorm van communicatie zorgt ervoor dat de boodschap goed overkomt. Een mail is snel, maar plat en geeft de ontvanger de ruimte voor eigen interpretatie van de boodschap. Een telefoontje is al beter, maar ook dan is het gissen wat nu écht bedoeld wordt. Bij video conferencing kunt u letterlijk en figuurlijk verbinding maken. Door middel van video conferencing kunt u emoties lezen, de reactie op een voorstel zien en direct duidelijk krijgen wat de verwachtingen zijn, zonder dat er ruimte is voor een eigen interpretatie. Iets dat bij audiovisuele uitwisselingen erg belangrijk is. U combineert alle voordelen van een face to face vergadering, maar dan in online meetings door middel van video conferencing.

U ziet elkaar en kunt real time documenten draadloos delen. Maar het belangrijkste: u kunt elkaars lichaamstaal zien. Ziet u dat iemand verbaasd is, schrikt of juist heel enthousiast is? Dan kunt u daar direct op inspelen. Dat is zeer bevorderlijk voor de relatie. Non-verbale communicatie, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bepaalt namelijk tot wel 70% van de boodschap. De rol van lichaamstaal is cruciaal en juist dat is het sterke punt van videoconferencing. Presentaties, brainstormsessies of andere gesprekken: met video conferencing komt de boodschap echt goed over.

 

U ziet elkaar en kunt real time documenten draadloos delen. Maar het belangrijkste: u kunt elkaars lichaamstaal zien. Ziet u dat iemand verbaasd is, schrikt of juist heel enthousiast? Dan kunt u daar direct op inspelen. Dat is zeer bevordelijk voor de relatie. Non-verbale communicatie, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bepaalt namelijk tot wel 70% van de boodschap. De rol van lichaamstaal is cruciaal en juist dat is het sterke punt van videoconferencing. Presentaties, brainstormsessies of andere gesprekken: met video conferencing komt de boodschap echt goed over.

 

Wat heeft mijn bedrijf nodig voor goede videoconferencing? 

U wilt een professionele indruk achterlaten. Daar hoort professionele videoconferencing apparatuur bij. Om de online samenwerking tussen teams of andere partijen zo optimaal mogelijk te laten verlopen, heeft u de juiste tools nodig.
Een succesvolle videoconferencing setup vereist meer dan alleen een goede conference camera of microfoon. Het gaat om de juiste combinatie van software, zoals Microsoft Teams of Zoom, en hardware, zoals omnidirectionele microfoons, een Logitech MeetUp voor kleine ruimtes, of een complete Logitech Rally set voor grotere zalen. De verbinding moet naadloos zijn, met eenvoudige USB aansluiting en de mogelijkheid voor draadloos presenteren.

Onder videoconference apparatuur valt onder andere:

  • Externe camera
  • Ingebouwde microfoons
  • Display scherm
  • Speakers voor kwalitatief geluid
  • Videoconferencing software en hardware

Waarom InAVate?

InAVate is de aangewezen partner voor uw videoconferencing apparatuur en systemen. Dat begint bij de juiste kwaliteit van uw camera en microfoon, waardoor u zowel goed zichtbaar als verstaanbaar bent. De camera in uw laptop of van uw webcams zijn vaak niet toereikend om de gewenste beeldkwaliteit te behalen. Daarom bieden wij camera’s waarmee u in elke video meeting goed zichtbaar bent. Dat is echter niet alles.

Tijdens een video conferencing wilt u eenvoudig van scherm naar scherm kunnen overschakelen. Een goede (draadloze) aansluiting is dan een vereiste. Ook daar bieden wij de juiste oplossingen voor in de vorm van bedieningspanelen. De software en hardware die nodig is om een videoconferentie in goede banen te leiden, wordt door onze specialisten voorzien. Uiteraard geven we daar demonstraties van, zodat de eindgebruiker precies weet hoe het werkt.

Wij adviseren, ontwerpen, leveren en onderhouden videoconferencing apparatuur voor uw werkruimte(s). Met een videoconferencing systeem maken wij draadloos presenteren mogelijk.

 

InAVate is dé specialist in videoconferencing apparatuur

Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring in vergaderruimtes inrichten. Van kleine vergaderruimtes en middelgrote vergaderruimtes tot grote vergaderruimtes en zelfs hybride evenementen. Wij realiseren de benodigde videoconferencing apparatuur om een online meeting mogelijk te maken in elke ruimte. Afhankelijk van het aantal deelnemers dat gemiddeld bij vergaderingen aanwezig is, creëren wij de juiste basis om digitale vergaderingen via video conferencing mogelijk te maken. Het inrichten van vergaderruimtes voor het houden van videovergaderingen is mogelijk binnen elk budget. Dit is dus zeker niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. We maken een op maat gemaakt plan om u verder op weg te helpen bij uw digitale communicatie.

Op uw locatie bekijken we de ruimte(s) waar u videoconferencing wil realiseren. Met onze kennis en ervaring geven wij u een op maat gemaakt advies over de benodigde videoconferencing apparatuur. Na het advies volgt het ontwerp en de levering en plaatsing. Alle apparatuur en accessoires worden met u en uw team doorgenomen, zodat iedereen een eigen online vergadering met deelnemers op afstand kan hosten. Zo kan ieder personeelslid zelf een videoconferentie hosten en is uw personeel niet volledig afhankelijk van het IT team.

Benieuwd wat videoconferencing voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op via info@inavate.nl of bel naar 0884447800

Vitam bottom 3
Videoconference (1)
Videoconference (2)

Dit zeggen onze klanten